Novi Sad
03.09.2012.
05:22 > 09:38
Državno tužilaštvo okvalifikovalo je kao oštećenje i uništenje tuđe stvari ispisivanje grafita uvredljive sadržine na Filozofskom fakultetu i skidanje table sa nazivom ulice Dr Zoran Đinđić, izjavila je portparolka novosadske policije Mileva Tomić.
  • 06.09.2012 07:37
    @Obskuran Tip
    Nije održan ni jedan miting, zato što vas sreća nema ni za jednu sobu. To ne znači da ste vi vojvoDJanski fašisti manje opasni od Zveri ili Vaši.
  • Anti-Glamochannin

    03.09.2012 19:06
    ???
    Nemojte da mi Glamochizujete Novi nam Sad !!!!!!!!
  • Solomon

    03.09.2012 12:32
    Smrt fasizmu!
    Dolazim i ja da pripomognem, naravno - dobio sam i cirkular od svoje profesorke. Ali ne smemo puno dangubiti (nema vremena za govorancije) jer moramo i u Veternik stici - kazu da tamo na nekoj tarabi uz put pise "Чанак усташа". Stvarno nema smisla! Cini mi se da cemo cele noci kreciti - ko zna kome ce jos ovi fasisti prikaciti tako uvredljiv epitet.
  • obskuran tip

    03.09.2012 10:32
    Anonimus - @Obskuran Tip - kad god... a mi...
    U pravu si, ali uz bitnu razliku. Ceo grad NIJE išaran separatističkim grafitima, ali postoje stotine fašističkih-šovinističkih grafita. Nije održan nijedan pro-separatistički miting, ali su održane desetine patriJotskih mitinga na kojima su glavnu reč vodili zločinci i kriminalci. Ne postoji nijedna partija koja se zalaže za nezavisnu Vojvodinu (ne mešajmo autonomiju i secesiju), ali postoji nekoliko partija kojima prilično jasno u programu piše ukidanje Vojvodine - nekima u programu čak idalje stoji i Velika Srbija.

    Tako da, jeste, u neku ruku, i separatisti i patriJote su proizvod manipulacije, ali sve je u politici proizvod neke manipulacije. Ali mi ovde možemo raspravljati da li su separatisti (ne autonomaši, baš separatisti) imaginarni ili ne, ali srBski fašisti su itekako, ITEKAKO stvarni. I onda dolazimo do ove situacije: čovek ne mora da sluša npr. Čankova ispiranja mozga ili Čedine mudrolije, on sam gleda vesti i dolazi do zaključka: "Pa majku li vam nacističku, ja sa vama neću!". I šta je proizvod svega toga? Do pre 5 godina, niko nije ni pomišljao na nezavisnu Vojvodinu. Neki su se eventualno borili za njenu širu autonomiju. Danas? 6000% više ljudi koji su prikriveni ili očigledni separatisti. I to ne zbog "levih" političara, već onih "desnih".

    Ne znam da li tih separatistia danas ima 500 ili 5000 ili 500 000, ali stvar je u tome da ih ima sve više, svakog dana, zbog ovakvih gluposti.

    Ponoviću: kad ne bude bilo Naših, Vaših, Dveri, Obraza itd, neće biti ni separatista. Prosto ko pasulj. Samo što to nikome u ovoj zemlji ne odgovara...
  • 03.09.2012 10:08
    Ne razumem ZAŠTO se uopšte ova informacija našla u vestima. Potpuno nebitno - jedan grafit više-manje, evo, na mojoj zgradi već par godina prekrečavamo grafit OSVETIĆEMO KOSVO, (da, baš tako, nepismeno, onim tipičnim velikosBskim fontom), kad ono, ne zadugo - eto njega opet. Nikad da ode ta ekipa da ga sveti, samo prazna obećanja. I to je uništavanje imovine, pa ne vidim da se neko potresao oko toga. Lepljene plakata po gradu u vreme predizborne kampanje je legitimno. To mi više smeta nego ovaj jedan grafit.
  • Gari

    03.09.2012 09:13
    @Obskuran Tip
    Sve si u pravu i slazem se, ali izgubio si iz vida da, ukoliko bi se Vossa otcepila, svi bi ovi brbani o kojima je rec postali jos gori i nastalo bi s#$nje.
    Aj uzdravlje
  • Kimi

    03.09.2012 08:56
    @ Kacusa
    'moja je zelja da se vojvodina odvoji finansijski,jer dosta smo bili i jesmo krava muzara za sve republike bivse,to znam iz licnoga iskustva'

    ko te muzo?
  • O

    03.09.2012 08:51
    Dušane ako si ti pripadnik te "fine i kluturne" elite, onda i JA želim da budem taj seljober sa slovom O.

  • 03.09.2012 08:49
    Milan
    I kako je na Mesecu?
  • Ona

    03.09.2012 08:28
    Only novi izbori.
  • Nove lampe za stare

    03.09.2012 08:06
    Danas smotra zute i autonomaske omladine
    doci ce mozda i drazini unucici...
    a canak predvodnik sa sve klepetusom na vratu
    I onaj AFANS koji je istureno odeljenje omladine ligasa

  • Dušan

    03.09.2012 07:51
    @Futog - back to RSK
    Ajde nazad u školu, pa ti čoveče ne znaš ni gde se nalaze kukičava slova na tastaturi, a hoćeš da mi glumiš tu nekog Srbina. Nastavi da završavaš svoje reči sa O negde gde pripadaš, u Glamoču ili Bijeljini. To je tvoja domovina, za to si se borio (kao i moj komšija koji nije Srbin a bio je da vas kretene brani, to mu je hvala), idi tamo čoveče, igradili ste kuće sa 5 spratova, pa povedi lepo i ove ogromne Srbende odavde koji nemaju škole, pa lepo šljakajte i muljajte kad drugo ne znate. Seljoberi, naučite se ponašanju, nije vam Srbija Turska da se ponašate kao istočno pleme. Ako glumite Srbe, onda bar glumite one civilizovane, a ne hordu umobolnika sa nožem za pasom. Vi će te nekom o Srbiji da pričate, janjičari.
  • milan

    03.09.2012 07:41
    @Anonimus
    Ti si glasao za DS isto kao sto sam i ja leteo na Mesec! Ipak u tebi tece "nazadnjacka-izdajnicka" krv!
  • politika i Univerzitet

    03.09.2012 06:55
    ne uvodite..
    ..politiku na UNiverzitet.Imajte malo obzira.Danas pocinje ispitni rok.Ispiti ce na fakultetima trajati i u vreme tog vaseg protesta.To nama studentima nece pomoci.BUka i galama.Tu nam je i citaonica.kako mozete??? a, da, vi ste odavno ostavili svoje studije i bavite se politikom...sto li se ja nerviram, politika je i tako osveta losih studenata onima koji hoce na normalan nacin nesto da urade od svog zivota..
  • ma nemojte kasti

    03.09.2012 06:51
    ...
    kad su stampali dodatne listice za izbore, to nije bilo krivicno delo.kad su kupovali glasove i muckali na samim birackim mestima, to isto nije krivicno delo. kad su i pored toga izgubili i ne mogu sa time da se pomire, i to nije krivicno delo. e dodje par njih i to kontam iz tog AFANSa ili slicna sabraca i kao i uvek, kao i kada su inscenirali napade na Crnu kucu da bi imao ko da s epojavi u medijima, svrljne nesto po tabli. e to je onda krivicno delo za koje ce se i medj.zajednica verujem podici na noge.
    Licno, da vas sve upitam, kako vas nije sramota.Taj Djindjic, mrtav je vec skoro 10 godina. Vi ga svojim ponasanjem,cimanjem u svakoj recenici, pozivanjem na njeg ai njegovo filozofsko delo ubijate svaki put, sve ovo vreme.ostavite coveka da pociva u miru, jer od vas mira nije imao u zivotu. Svoje medjusobne borbe pokusavajte da resite preko ledja zivih, ne mrtvih.
  • 03.09.2012 06:43
    Student
    Zašto komplikuju čitav slučaj kada pouzdano znam da baš na ulazu postoji kamera sad je pitanje da li je u datom trenutku snimala počinioca ili ne...možda se snimak slučajno zaturio...
  • Pop

    03.09.2012 06:35
    Ovo je podvala LSV-a na kvadrat. Što se tiče katedre za istoriju pola Otpora je završilio na toj katedri kao i recimo Pera Atanacković iz AFANS-a.
  • ns

    03.09.2012 06:35
    Pola grada je išarano grafitima FKV, ali niko od nadležnih se nije setio da je to uništenje i oštećenje tuđe stvari.
  • Стара прича

    03.09.2012 06:31
    Кад погледам графит...
    Јесу сва слова ћирилична али је рукопис доста невешт, навикао на латиницу...
  • 03.09.2012 06:24
    A kad ono clanovi...Ovo se mora istraziti i reziseri i izvodjaci ove ujdurme moraju odgovarati. Dosta je diletanskog, idio... ponasanja. Novosadjani nisu sisaci vesala i ljubitelji lika i dela Igora P. pa da nasednu i na ovu bljuvotinu. To sto si od ovoga grada, zajedno sa tvojim podguznim muvama, napravio palanku i sto si unistio DS, stranku za koju sam glasao otkako imam pravo glasa, za to ces morati odgovarati. I za zaposljavanje sestara, ku..., tetaka, komsija... I za namestene tendere...I za kadriranje po preduzecima i ustanovama... I zaduzivanje grada za 36000000 evra... Ti si kriv covece... Ako imas morala idi i odgovaraj... Sta o tebi misle clanovi DS, znas i sam...
  • Jox NS

    03.09.2012 06:22
    Izazivanje sukoba
    Potpuno sam siguran da je ligaš ispisao grafit.Naravno policija nikad neće pronaći izvršioce.Ko sme da se kladi.
  • kacusa-novosadjanka

    03.09.2012 06:08
    e sad je bas dosta!!!!!!!!!!!!
    ostavite novi sad,vojvodinu,novosadjane i vojvodjane na miru.ko je bre djindjic pa da se neskine njegovo ime u novom sadu,pa skinuli se cenjenoga tita i sve sto je nosilo njegovo.ma hajde narode,ostavite moju vojvodinu na miru,naravno da cemo da postavimo nasu vojvodjanku zastavu,a sto nebi moglo????????kome smeta nasa vojvodjanska zastava,neka samo okrene glavu,pa meni smeta svasta i ponesto,pa se nebunim.moja je zelja da se vojvodina odvoji finansijski,jer dosta smo bili i jesmo krava muzara za sve republike bivse,to znam iz licnoga iskustva.nego zivela i uvek mi zdrava bila moja vojvodina i moj novi sad.u beograd moram samo da sletim na aerodrom kada dolazim u zavicaj,u moj lepi prelepi novi sad,inace ga nikad nebih posetila.
  • 03.09.2012 05:53
    Jelena
    Sve se ponavlja, kako je bilo 2000. kada su smaknuli sa vlasti Milosevica i poslali ga u Hag, tako je i sada, samo sto oni nece u Hag, nego ce im se ovde suditi za pljacke i otimanje od naroda, koji sada samo sto ne skapava od gladi. Mnogo su loseg uradili i k tome svim silama pokusavaju da ostanu na vlasti, a to narod iritira, te se zato i ne cudim tim grafitima koje u sustini ne odobravam.
  • 02.09.2012 21:20
    @Obskuran Tip - kad god... a mi...
    PatriJote i separatisti nastaju obmanom i manipulacijom. Jedni prizeljkuju Dusanovo carstvo, a drugi nezavisnu Vojvodinu, verujuci da ce to da im resi sve probleme u zivotu. Te price im prodaju upravo oni koji su se na njima enormno obogatili i doveli ih u stanje ocaja. Uz dobro pripremljen teren i odsustva inteligencije kod sledbenika vrlo ih je lako povesti u borbu protiv imaginarnih ustasa ili fasista.
  • Novoslađanin

    02.09.2012 19:48
    Istinu zborim.
    Odabir zgrade Filozofskog fakulteta nikako nije bio slučajan, budući da u njoj Katedra za istoriju poslednjih 30 godina školuje naciste o državnom trošku.
  • Novi Sad

    02.09.2012 18:29
    Idi više Pavličiću
    Za tablu će se naći koje uradio i to će biti kažnjeno.
    Pavličiću idi više čoveče , imaš li ti obraza, daj ostavku,prihvati poraz... budi džentlmen...
    Prati malo medije postao si
    -persona non grata-
  • 02.09.2012 18:27
    Bus plus
    A to što su pokačili zastave Vojvodine po firmama a nigde zastave Srbije nikom ništa. Ovo radi Liga.
    Inače u GSP-u je panika jer dolazi stranka koja ne vari Ligu. Biće zanimljivih pitanja za odlazeću garnituru. Ovo što su radili protekle četiri godine bio je teror u ovom preduzeću. Ako misle da će da ostanu da rade kao da ništa nije bilo grdno se varaju.
  • Futog

    02.09.2012 18:14
    Ćirili'ca
    Stvarno mi je žao,al' malo vas je.Šta da kažem,SRBIJA!!!
  • david

    02.09.2012 18:06
    xx
    jadno , bedno i krajnje providno od odlazece vlasti ,
  • Cika MIle

    02.09.2012 18:05
    Cista 10 ka idiotu sto je ovo napisao. Ovo sve pocinje da lici na onu komunisticku , ko dira u ovo ono dira u zivot i delo druga Tita , ali gde je Rodni od Djindjica i kave veze ima on sa pokojnim premijerom ,pa da je poziveo sigurno ne bi imali ovakve teme da mlatimo, nebi za Pavlicica niko u ovom gradu cuo , al ironija je da za mandata ,gde je napravio samo biciklisticke staze i renta bajkove , na kraju dobio pedalu
  • Spark

    02.09.2012 17:41
    odlazak
    Sta me briga za Pavlicica, Dacica, Nikolica...
    Naravno da ce se pitanje Vojvodine internacionalizovati, jer dumbasi (bivsi i sadasnji) nisu ni za sta sposobni osim da pune vlastite dzepove.
    Kakva borba protiv korupcije? Gluposti. Da li to znaci da ce premijer da vrati kofer, a Toma stan i diplomu?
    Gde ste nacionalisti? Cujem ovi vasi skidaju fusnotu Kosovu. Ne znam, mozda im treba za Vojvodinu? Da je Djindjic ziv morao bi on to da radi, pa biste ga mrzeli jos sto godina. Metohiju vise niko i ne spominje, ako ste primetili. A ovi sa severa Kosova se primirili kao bubice. Nadaju se, kupice malo vremena da prebace jos koji sleper na jug.
    Vidim, neki Vojvodjanima prete i batinama. Da nece Peranovica s lopatom da nam posalju?
    A da se mi lepo izljubimo i razidjemo ko ljudi, a vi sa Veljom i Palmom igrajte Kazacok do mile volje?
    Ipak, ne dirajte Djindjica, niste ga dostojni ni na jedan nacin; ni vi da mu plocu rusite, a ni oni drugi da je vracaju nazad.
    Kaze narodna: Lako je mrtvu vuku, rep mjeriti...
    A vi ste se i samom repu zamerili.
  • Sava S.

    02.09.2012 17:26
    Savršen tajming za spinovanje
    Ko god je ovo napisao nije normalna osoba, ali je činjenica da gradonačelnik svesno zaoštava atmosferu i međuljudske odnose u Novom Sadu, neće da podnese ostavku i prizna da je izgubio većinu u skupštini grada.
    Nije tesko doci do zakljucka kome ovo odgovara ( SRS, LSV, DS )u ovom trenutku, budućoj vlasti najmanje.
    Mi smo zemlj politicara spremnih na sve, a to je jako tuzno...za ovaj cin postoji samo jedna reakcija: primitivno, jadno, bedno i ono najupecatljivije kukavicki.
    Oko fakulteta postoji video nadzor ostavimo nadležnima da pronađu pisce grafita, takođe ima i drugih mogućnosti za otkrivanje počinioca skidanja table.
  • ZoranNS

    02.09.2012 16:35
    Edge
    Tvoj zaključak "neki klinac ispisao grafit" je stvarno genijalan, neverovatna kombinacija da sakriješ ORGANIZOVANU HAJKU PROTIV JEDNOG ČOVEKA MESECIMA kako iz Beograda, tako i iz Novog Sada, štampanje plakata, valjda je i to uradio neki klinac.
  • ćiril'ca

    02.09.2012 16:32
    bre!
    Zašto, ali zašto svi komentari pisani ćirilicom moraju biti tako retardirani i zaglupljeni? Mislim, pročitam ime "Futog", vidim da je pisan ćirilicom, i odmah skontam kakav mozak to piše. Niste mi jasni, ljudi.
  • 02.09.2012 16:18
    podmetačina
    Ovo je toliko providna podmetačina odlazeće vlasti da je prosto smešno. Samo potpuno neinformisani idioti mogu da nasednu na ovu navlakušu, kao fašističke snage devedesetih napisale grafit. Ma, pazi da nisu. Ovo je perfidno smišljeno u mozgovima DS-ovaca i ljigaša,samo na svu sreću nisu nam svima vrane mozak popile, pa da poverujemo. Poruka za Pavličića i Jerkovku: JADNI STE, ALI STVARNO!
  • 02.09.2012 16:15
    jovaNS
    Da su lepo poštovali sopstvena pravila, ulica ne bi ni dobila ime dr Zorana Đinđića. Nije prošlo deset godina od njegove tragične smrti, lepo piše u pravilniku gradske Komisije za davanje imena ulicama, trgovima i delovima grada. Ali ne, mora se odmah imenovati po Velikom lideru...
  • mumu

    02.09.2012 16:10
    jedinstvo
    Bez obzira koje to uradio,mora biti identifikovan i kaznjen.Ciji je "igrac",to ne menja nista,za narod Vojvodine nisu dobri ni jedni ni drugi.DS nije padalo ni na pamet da se prema Vojvodini ponasa korektnije,oni koji su bili postavljeni na vodeca mesta bili su njihova produzena ruka i svima je bilo dobro.Posto su se stvari okrenule i to najvise njihovom krivicom,jer da su bili posteniji prema narodu danas ne bi imali opet ove na vrat,bore se za svoje guzice,a ne za narod kako to pokusvaju predstaviti.Velika je nesreca za narod sto DS nije vodio racuna i mislio sta ce napraviti svojom pogresnom politikom.Narod Vojvodine zbog svoga interesa nema vise sta dobro da ocekuje od nove/stare vlade,stvari su izuzetno ozbiljne i zbog toga narod mora da pokaze slogu i izbori se protiv onih koji ga vec decenijama koriste i stoje na putu ka lepsoj buducnosti.Problem se mora internacionalizovati,jer ova vlada ne priznaje nista sto je demokratski.Podrsku cemo imati ako narod bude insistirao na tome,za sta ima opravdavajuce razloge.Vojovodina se dobrovoljno pripojila kraljevini uz data obecanja koja nikada nisu u celini ispostovana,naprotiv postalo je jos gore,zbog toga ima pravo i da se odcepi.EU i USA podrzace to,ne iz razloga secesije vec postovanja ljudskih prava.Rezim iz BG ne moze ni u kom slucaju prisiliti narode Vojvodine da mu budu vecne sluge,bude li to pokusala izgubice mnogo vise nego da se saglasila da prizna i postuje ljudska prava,tu ne sme ni Rusija da se mesa jer se radi o volji naroda.Niko njima ne brani da od Srbije naprave rusku guberniju,to je vec odluka naroda koji zive u Srbiji.
  • ФИРМА 1989

    02.09.2012 15:53
    @ Neko Iz Mase - @ФИРМА 1989 - Рајхстаг
    Читајући коментаре све више верујем да су урадили ови из одлазеће власти јер су управо и ту реакцију тражили.Ал ко зна... треба ово искулирати јер све је то политичко препуцавање од којег корист имају само политичари и нико више.
  • MX

    02.09.2012 15:41
    Ocigledno medijski rat pocinje protiv Srba i stranaka koje nisu separatisticke vec nacionalne i gradjanske sa centralom u Bg . Histerija polako pocinje pa jedan grafit koji policija sigurno moze da sazna ko je napisao toboze je povod za proteste gde ce doci zaposleni u javnom sektoru koji ce tu biti jer strahuju za posao.Scenario isuvise jeftin i providan
  • Сремац

    02.09.2012 15:37
    ПОЗНАТ СЦЕНАРИО
    Ова "борба против фашизма"ми је нешто позната.Све провокације воде у штаб "кампера" који су изучавали стратегије немира крајем деведесетих.Видим да је доста људи "прочитало" тактику дебелог вође и мислим да би грађани морали да спусте тензије.Када неко дође на власт са улице,мора бити свестан да ће једног дана бити избачен на ту исту улицу.Molere sam gledao na slikama po gradu dosta puta,pa evo i sad su najavili moleraj.Dokle? Pa nismo mi baš toliki debili.
  • Футог

    02.09.2012 15:11
    Одлази циркус...
    Жао ми је,али мало вас је.....Ипак је ово СРБИЈА!!!А што се тиче натписа на филозофском,класичан фалсификат или ти подвала ткз демократа.Зар то није сам улаз,а ту одмах седи мислим портир који има и видео надзор.Смрди ту нешто,жао ми је.Ал стварно ми је жао што вам морам рећи ипак је ово жемља СРБИЈА,а вас је мало,ма мало вас је!!!
  • 02.09.2012 15:10
    kad uhvate te majmune što su to uradili odmah treba da ih pošalju na klisu da jedno pet godina prave betonske blokove,a posle ako ponove kao u nekim zemljama na doživotnu robiju.
  • Uncas

    02.09.2012 14:56
    ta nemojte lajati kere zbog vandalskog akta par primitivaca ispranog mozga nezapranih nogu....bolje ih najite prebijte im kolena pa neka ostali takvi vide sta ih ceka !!!!
    A to sto ovde sad pominjete politiziranje,Vojvodinu,bla,bla,bla ,truc...
  • hm

    02.09.2012 14:44
    Ovi iz BG su svojom politikom, za dva meseca ucinili vise na jacanju svesti za vecom autonomijom, nego ligasi za proteklih dvanaest.
  • Janko

    02.09.2012 14:43
    Cek cek
    On je rekao da su ovi plakati sa Rodnijem, plakati sa njegovim likom??? :D:D:D Pa covek daje povoda da ga za*ebavas- bez obzira na to da l ga treba smeniti ili ne:D
  • VE

    02.09.2012 14:42
    Paljenje Rajhstaga?
    Da idemo opet da protestujemo protiv nekoga ko možda nije ništa uradio i da nam se smeje neko ko je to uradio, a zajedno sa nama će protestovati? Do sada niko nije upotrebio ovakve reči protiv Pavličića. Pa od kud baš sada da se upotrebe? Sumnjivo je veoma! Čini mi se da je ovo napisao onaj ko želi da iz ovoga izvuče najveću korist, a to je---(jednom pogađaj)
  • obskuran tip

    02.09.2012 14:40
    kad god... a mi...
    Malo uputstvo svim dežurnim patriJotama.

    - Kad god uradite ovako nešto, sve više nas poželi da se Vojvodina otcepi.
    - Kad god pokušate da branite ovako nešto, sve više nas poželi da se Vojvodina otcepi.
    - Kad god uđete u vaše "patriJotske" izlive srBstva, koji podrazumevaju šaranje zgrada, uništavanje i prebijanje, sve više nas poželi da se Vojvodina otcepi. Nemamo mi problema sa Srpstvom, nego sa srBstvom.
    - Kad god krenete da pljujete po Vojvodini u kojoj živite (ili ne živite), sve više nas poželi da se Vojvodina otcepi.
    - Kad god krenete da pričate kako svi treba da smo uniformisani vizantijski Srbi sa jednim i samo jednim identitom, sve više nas poželi da se Vojvodina otcepi. U Hrvatskoj npr. poštuju i austrijsko-nemačko nasleđe gornje Hrvatske, mediteranske uticaje u primorju, italijanske uticaje u Istri. Ali samo u Srbiji ne smeš da priznaš da si jednom bio u Evropi i da ti se ne sviđaju ove "nove" crkve koje se grade. Njet, druže, svi morate biti Srbi na isti način.
    - Kad god krenete u odbranu Svete Zemlje Srbije™ tako što se seljačenjem borite protiv "separatista" - jeste, pogodili ste, stvorili ste još više separatista!

    Poenta. Separatiste ne stvaraju Čanak, Čeda, Pajtić ili Boris. Separatiste stvaraju Vučić, Nikolić, Dačić i Koštunica. Jel nećete da postoje autonomaši/secesionisti u Vojvodini? Nemojte švrljati gradove ovakvim boleštinama, nemojte javno podržavati generale koji su ubijali civile, nemojte svakog Vojvođanina nazivati Mađarom, ustašom itd, nemojte biti patriJote već budite Patriote, i nemojte pljuvati po vojvođanskoj multikulturalnosti. Uradite sve ovo, za godinu dana se nećemo ni sećati šta su autonomaši. Sa druge strane, nastavite li sa ovakvim sr**ima, broj separatista proporcionalno raste. Pa vi gledajte šta vam se više isplati.
  • 02.09.2012 14:37
    ponosan neglasac
    ok ,sve stoji, da su ovo uradili divljaci koji su velika opasnost za Vojvodinu i Novi Sad i da se protiv njih treba boriti... ali ne zaboravimo da su LSV i DS bili u vlasti skoro 10 godina od 2000. do danas i sta su nam dobro doneli? U vojvodini beda nikada nije bila veca (zadjite u Titel ili Kulu pa cete videti o cemu pricam), nezaposlenost rekordna, sezona nam i dalje zavisi od vremenske prognoze (ili Bozje volje za one koji veruju u ovu pricu)... a njima, kako je njima? KAko zive svi oni koji se "bore" za Vojvodinu i njeno dobro? Njima nikad bolje! I jos jedna stvar mi nije jans, ako je vec ocigledno sa sns ima vecinu, zasto gospodin Pavlicic ne podnese ostavku? Pa zar to nije civilizovan i normalan sled okolnosti. Podlegajte samo sta smo mi sami pisali o tom coveku poslednjih dve/tri godine i bice jasno da ga ni novosadjani vise ne zele...
  • underbara

    02.09.2012 14:03
    mi smo sledeći, ali ne kako oni misle
    Pa jesu u pravu, Vojvodina je sledeća. Slovenija Hrvatska, BiH, Crna Gora, Kosovo, Vojvodina.
  • VV

    02.09.2012 13:12
    Ovo je čista (k)radikalizacija Novog Sada i Vojvodine, i to se mora pod hitno internacionalizovati.
  • 02.09.2012 13:05
    Ipak ce Vojvodina morati da bude samostlna,kako bi se resila kojekakvih fasistickih ideja
    ako ne bude tako za vrlo kratko vreme u vojvodini vise nece biti
    vojvodjanskih srba
    vojvodjanskih madjara,hrvata,jevreja, nemaca,rusina,ceha....i svih onih gradjana kojima je jedino vazan rad, njihov dobar standard...
    a ne mrznja,pljacka,ubistva,ratovi itd
  • Vojvođan

    02.09.2012 12:50
    Došlo je vreme da Vojvodina postane samostalana, i to treba rešiti Referendumom, a ne ponavljanjem izbora. Konačno građanke i građani treba da odluče, da li žele i dalje da trpe srbijansku diktaturu, ili da se sami pridružujemo Evropskim tokovima civilizacije gde nam je uostalom i mesto, jer je sasvim jasno da Srbija ima nameru da postane Ruska gubernija.
  • 02.09.2012 12:38
    Planeta 021
    Ovim podlim nacionalističkim gestovima samo približavaju Vojvodinu ka osamostaljenju.
  • 02.09.2012 12:32
    Mirjana
    ŠALJI DALJE
    Koalicija nevladinih organizacija Građanska Vojvodina pozvala Novosađane i Vojvođane na protestno okupljanje „Protiv mržnje, stop fašizmu“, koje će se održati sutra (ponedeljak) u 17 sati ispred zgrade Filozofskog fakulteta.
    http://www.autonomija.info/protest-protiv-mrznje-stop-fasizmu-u-novom-sadu.html
  • 02.09.2012 12:29
    Procitah samo tekst a komentare ne,te ne znam dali je jos neko napisao slican komentar kao moj

    znaci zasigurno se vracaju '90 godine prosloga veka
    odnosno bivsi radikali = naprednjaci zajedno sa socijalistima
    polako al sigurno zele nemire u NASOJ/MOJOJ Vojvodini

    A da li ce uspeti ili ne, e tone zavisi toliko od gradjan, jer Vojvodjani su po naravi stalozen narod, nego to zavisi od vojvodjanske vlasti, vlasti u Skupstini Vojvodine
    i vlasti u Izvrsnom Vecu Vojvodine-ja tako zovem jer je to naispravniji naziv
  • @Edge

    02.09.2012 11:59
    Jelic mi je bas relevantan da ista pokrece ozbiljno
    Nek krene od krupnih stvari recimo Sta je napravio u toplani
    Providan ti je komentar jako hvalospevi za lepog jelica ma daj
  • Tašna Mašna

    02.09.2012 11:57
    Na plakatu nije bio on nego Rodni iz Mucki
    ili Pavlicic i sam misli da je rODNI...
  • neko iz mase

    02.09.2012 11:49
    @ФИРМА 1989 - Рајхстаг
    Jesu, toliko su glupi! U tome je i problem što dolaze na vlast.
  • Џими

    02.09.2012 11:49
    Вероватно малоумни клинци. Не таласајте без преке потребе, или макар примените исте аршине. Недавно је на Детелинари жутом фарбом оскрнављен графит државне заставе Србије, па се не сећам вести.
  • 02.09.2012 11:45

    Da ne budu ovo godine opasnog življenja.
    Tako je sve počinjalo.
    Bolje da se smire strasti od strane svih aktera.
    I da puste narod da živi.
  • Vojvodjanin

    02.09.2012 11:44
    "Vojvodina je sledeca"... jeste ali u odvajanju.
  • ZoranNS

    02.09.2012 11:31
    SNS organizovao radnu
    SNS organizovao radnu akciju svoje omladine.
  • ФИРМА 1989

    02.09.2012 11:14
    Рајхстаг
    Ово може бити подметачина ових што одлазе са власти, а и не мора.Мада ми више вуче на њих.Не верујем да су ови нови толико глупи да раде сада тако нешто,ови стари хоће да их оцрне што више.Ко год буде имао већину у НС-у нека буде и 1% поштенији имаће моју подршку, е још само кад би отерали СПО из водовода ал то је само пусти сан...
  • zvoncica

    02.09.2012 11:12
    povecanje histerije
    ..postoji vidoe nadzor na ulazu u Filozofski, tako da ce s epocinilac naci i identifikovati brzo.ako ne objave u roku pod 48h da su nasli onog ko je napisao ovaj grafit, onda imam osnovanju sumnju da je to uradio neko iz DS ili iz Lige.NJima idu na ruku ovakvi incidenti da povlaceci ime Djindjica po blatu, perfidno sebi obezbede neko sazaljenje i smaim tim jadnu podrsku.
  • Edge

    02.09.2012 11:05
    @Humpty Dumpty
    Iskreno mi je zaista zao osoba koje su intelektualno zaostale u razvoju pa nisu u stanju da napisu jednu smislenu recenicu a i funkcionalno su nepismene.Priroda nekada ume da bude surova .Tvoj fundus znanja je takav ali nisi ti kriv .
  • Bob

    02.09.2012 10:50
    Cista zamena teza i bacanje blata na buducu vlast u gradu..Sto bi SNS sad isao i radio ovako nesto, kad vecinu imaju i sve uslove da preuzmu vlast.. A mislim da smo svi svedoci koliko je DS-u i LSV-u stalo do fotelja na kojima su korenje vec pustili.
  • ns

    02.09.2012 10:23
    ne treba nikog ponižavati i pogotovo pretiti, doćiće dan kad će vam se sve što radite vratiti deco divlja, ne treba se bojati ovakvog šljama ti da imaju mu*da išli bi na kosovo, ohrabreni selektivnim ponašanjem policije urnišu grad i plaše sugrađane ali zaboravljaju da će se i u toj policiji kad tad ljudi smeniti a da je normalnih građana uvek više pitanje je dana kad ćete naje*bati!!!
  • Humpty Dumpty

    02.09.2012 10:20
    obuklo prase rolku pa izašlo u grad
    @Edge
    Evo čim ručam odo da padnem u nesvest koliko sam se uplašio koliko si in-tele-gadan i suv-isto u glavi...
  • 02.09.2012 10:16
    anonimus limanicus
    a da mi lepo opet idemo malo na lokalne gradske izbore, pa da vidimo posle svih ovih desavanja, sta imaju da kazu gradjani ovog grada kojima pripada tih 6 milijardi dinara u kasi?
  • sova

    02.09.2012 10:07
    "Vojvodina je sledeća" - u čemu?
  • 02.09.2012 10:04
    Kad vec slikate
    dajte sliku sta su napisali. Mozda prepoznam rukopis
  • nss

    02.09.2012 10:02
    tabla
    Strasno,velika steta.
    Pocinitelja kazniti na dozivotnu.
  • Jason Voorhees

    02.09.2012 10:01
    Kao sto se i ocekivalo, krenuli su DS i LSV u svesno dizanje tenzija kada su shvatili da su izgubili vlast sada zele sukobe na ulicama . Njihovi aktivisti sa vec pripremljenim komentarima za ovo krive SNS bez dokaza a postoje tu i kamere i policija sve lako moze da otkrije .
    Ocigledno su izgubili svaki kompas.Moje je misljenje da su ovo svesne podmetacine DS-a jer evo Pavlicic vec izlazi sa pripremljenim govorom o nasilju itd
  • Novosadjanka

    02.09.2012 09:57
    Ostavite mrtve na miru!
    Kakve veze ima pokojni Djindjic sa Pavlicicem? Ostavite ga na miru! A Pavlicica treba, kao i sve ostale, optuziti za zaduzivanje grada, ali ne samo njega vec i ove prebege iz SPO-a koji su napravili stravicne gubitke! Jos jednom, ostavimo mrtve na miru, pocinioce nadjite, kao i pocinioce, ali prave, paljevine u Kontrastu, poskusaja ubistva Voje Usara, ubice zene na Novom Naselju, za pocetak... Gospodine Dacicu, nemojte da trazite strancima biciklove zapaslite nekog i da radi nesto u Novom Sadu, ako nemate dovoljno ljudi, eno pun je biro za nezaposlene...
  • Edge

    02.09.2012 09:53
    @Humpty Dumpty
    U nedostaktu argumenata i niskog IQ ovaj komentar odrzava tvoj nivo u svakom pogledu . Da bi nekome odgovorio, njegov komentar mora da prelazi prag intelektualne suvislosti .
  • EvoOvako

    02.09.2012 09:48
    @Guy Fawkes
    A ti ćeš ga voditi??? Mislim da "tastatura ratnici" nisu ni služili vojsku, možda eventualno civilnu jesu! Ne preti i ne zveckaj oružjem, jer nemaš pojma šta je rat. Ne dao ti Bog da saznaš.
  • analiticar

    02.09.2012 09:46
    analiza
    Toliko lep grad a sa toliko rdjavih ljudi u njemu
  • Mobutu

    02.09.2012 09:46
    Meni ovo smrdi da su uradili DS i ljigasi !!
  • 02.09.2012 09:44
    ovga bas preteruju bolje da ispod table napisal mucke rodni odlazi
  • Humpty Dumpty

    02.09.2012 09:43
    @Edge
    Aj' m'rš u ćaošak sad!
  • Guy Fawkes

    02.09.2012 09:36
    e sad je dosta
    ...biće rata ako nastave!!!
  • 02.09.2012 09:34
    Nadzor
    Pa Filozofski ima kamere na tom potezu, otkrivanje počinilaca ne bi trebalo da bude problem.
  • Edge

    02.09.2012 09:33
    Moram da napomenem da su ovi slucajevi marginalni i imaju za cilj da vrse zamenu teza jer se niko ne bavi krupnim pitanjima a koje su pokrenuli Jelic i SPO zatim pitanjem kako je grad zaduzen mimo propisa,brojne pronevere itd Umesto toga treba da se bavimo kako je neki klinac ispisao grafit .Zasto se onda ne bi bavili i onim sto pise Slobodna Vojvodina sajt gde se Srbima preti progonima i govor mrznje propagira na najvulgarnijem nivou.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna